"De wereld van vandaag heeft echte leiders nodig die pionier durven zijn, die snappen wat er nodig is in organisaties en die niet terugdeinzen om van betekenis te zijn voor de maatschappij." 

 

Voor Carla is dit de kern van leiderschap van nu.

OVER CARLA

Volgens Carla gaan leiderschap en betekenisvol ondernemen gepaard met lef en impact. Sinds ze in 2015 Pioniers Magazine, hét magazine voor betekenisvol ondernemen en nieuw leiderschap opzette, deelt ze haar kennis en ervaring en die van anderen met een groot publiek.

 

Zij is daarnaast (mede)eigenaar van Servant-Leadership Solutions, een bedrijf dat helpt bij het scheppen van een bedrijfscultuur in organisaties waarin succes bereikt wordt door mensen de ruimte te geven voor eigen initiatief, zich te ontwikkelen en hen in staat te stellen van betekenis te zijn. Servant-Leadership ziet zij als oplossing voor interpersoonlijke, organisatorische en maatschappelijke dilemma's.

Achtergrond

Carla werkte jarenlang als manager en adviseur in zorgorganisaties en bij justitie. Vooral organisaties waar veel aan de hand was, hadden haar aandacht en interesse en zij specialiseerde zich dan ook in het begeleiden van grootschalige verander- en cultuurtrajecten.

Ze is opgeleid door internationale bekende cultuurveranderaars. Elizabeth Debold (USA) is een belangrijk voorbeeld voor haar geweest. Carla volgde internationale trainingen bij haar op het gebied van leiderschap en vrouwenontwikkeling. Carla besloot na haar trainingen met Elizabeth de ontwikkeling van gender, leiderschap en cultuur in eigen land vooruit te helpen. Samen met o.a. Elizabeth geeft ze inmiddels de Leergang Gender(r)evolutie vorm vanuit Servant-Leadership Solutions, welke bijdraagt aan gelijkwaardig leiderschap tussen mannen en vrouwen.

Daarnaast is ze opgeleid door Chris Cowan (USA), een van de grondleggers van Spiral Dynamics, een wetenschappelijke studie die inzicht geeft in hoe wij als mens denken en ons evolutionair ontwikkelen. 

Vanaf 2016 kwam zij in aanraking met Servant-Leadershipeen ‘manier van zijn en doen’ waarbij de leider dienend is aan de groei van anderen, de organisatie en zichzelf. Daarmee draagt deze filosofie bij aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving als geheel. Servant-Leadership helpt bij het scheppen van een bedrijfscultuur die niet langer een van bovenaf geleide hiërarchie nodig heeft of waar een mix van gezonde hiërarchie en zelfsturing gewenst is.

Auteur en ontwikkelaar

Carla is auteur en heeft voor vele online platforms geschreven over leiderschap en gendercultuur en schrijft momenteel met veel plezier voor Pioniers Magazine of op uitnodiging voor andere platforms of magazines. Ze schrijft momenteel aan haar boek over Pionierend Leiderschap. Carla legt als ontwikkelaar telkens nieuwe verbanden waardoor er nieuwe invalshoeken ontstaan op de terreinen die haar nauw aan het hart liggen. "Pionieren zit mij in het bloed, ik zet graag al mijn creatieve ambities en mijn denken om in mogelijkheden voor iets groters dan ikzelf. Daarmee daag ik mijzelf constant uit om te blijven ontwikkelen ten gunste van maatschappelijke thema's."

Spreker

Carla geeft lezingen over gendercultuur en leiderschap. Voor boekingen neem je contact op via het onderstaande contactformulier. Of download eerst het infosheet door op onderstaande button te klikken.

Creativiteit en idealisme

Ooit studeerde Carla af als creatief therapeut. Mensen die haar goed kennen weten dan ook dat zij erg creatief en veelzijdig is. Zij combineert idealisme met creativiteit in verschillende projecten. Je kunt hier meer over vinden op de website waar zij als kunstenaar vorm geeft aan kunstobjecten die tevens bijdragen aan meer levenskracht. Als vormgever ontwerpt zij o.a. bedrukking voor kleding: The Dutch Romantic Gardener.

"Are you on this planet to do something or are you here just for something to do? If you're on this planet to do something, then what is it? What difference will you make? What will be your legacy?"

 

- James Kouzes & Barry Posner