Lezingen

Meer weten over Pionierend Leiderschap? Ik geef graag een lezing over dit onderwerp voor uw congres of evenement.

Voor meer informatie en boekingen, neem contact met mij op via mail of telefoon.

Talent voor spreken

Carla heeft een talent voor spreken. Met humor en aanstekelijke verhalen weet zij een publiek te boeien en mee te nemen. Ze maakt verbinding en weet je zo met haar boodschap te raken. Ik heb Carla twee keer zien spreken en met een grote glimlach genoot ik van haar speeches.

Joni Bais, oprichter en eigenaar, TedX sprekerscoach
Great Communicators

Lezingen

Lees hier de thema’s van lezingen die ik regelmatig in het land geef. Dat kan trouwens ook in de vorm van een training. Mijn lezingen zijn altijd anders en afhankelijk van de doelgroep. Ik ga standaard de interactie aan met het publiek. De weergegeven thema’s zijn daarin uiteraard wél de rode draad. 

1) Pionieren voorbij nodig zijn en begeerd willen worden

Een verdieping voor vrouwelijke managers en ondernemende vrouwen, mét of zonder eigen bedrijf.

Ons dagelijks leven zit vol met gewoonten, die we als vrouw in de loop der eeuwen hebben aangenomen, vanuit onze levensomstandigheden, die voornamelijk gericht waren op overleven. Eén van de conditioneringen, die vrijwel elke vrouw vandaag de dag bewust of onbewust “gevangen” houdt, is de identificatie met de rol van moeder en minnares. De diep ingesleten overtuiging dat we dit zijn, zorgt ervoor dat we reageren vanuit de behoefte om nodig te zijn en de behoefte om begeerd te worden. Met alle consequenties van dien. Op de werkvloer zorgt dit zelfs voor samenwerkingsproblemen, competitie en strijd, moeite met delegeren en de neiging tot perfectionisme. In onze (intieme) relaties werkt dit net zo goed door. Het ontwikkelen van vrouwelijk leiderschap, of je nu een leidinggevende vrouw bent of niet, vraagt van ons als vrouw om ons bewust te zijn van onze historie. Dit betekent een grote stap naar bevrijding en creatie van iets nieuws, het ontwikkelen van autonomie en authenticiteit, voorbij wat we al kennen en in verbinding met andere vrouwen. Vrouwen die ervoor zorgen dat ook jij een nieuwe stap kunt zetten, omdat we vrouw zijn, we passende nieuwe waarden willen leven en we ons verantwoordelijk voelen voor vandaag en voor de toekomst. Tijdens deze lezing onderzoekt en verdiep ik dit thema met het publiek en ga ik in op de mogelijkheden die er zijn, waarbij ik op een andere manier kijk naar vrouw zijn en leiderschap. (Voor meer informatie zie ook de leergang Gender(r)evolutie).

Het podium is haar werkplek

Zelden heb ik zo'n natuurlijke spreker gezien als Carla de Ruiter, het podium is haar werkplek. Carla is een nieuwe vrouwelijke leider die andere vrouwen meeneemt op reis om te leven en werken vanuit hun Spirit. De lezing die ik van haar heb bijgewoond, was zeer inspirerend. De oefeningen die we na afloop deden, maakten dat we haar inhoud meteen konden integreren. Ik beveel haar van harte aan als spreker!

Meer Fennema, international speaker, trainer, coach
Circles of energy

2) Pionierend Leiderschap

Een nieuwe kijk op leiderschap en creatiekracht

Hoe zou het zijn als je een inspirerende gedrevenheid in jezelf ervaart en het plezier in wat je doet weer terugvindt? Hoe zou het zijn als je, wat jij te vertellen hebt, makkelijk kunt uitstralen naar je omgeving en hierdoor een inspirerend voorbeeld kunt zijn voor anderen? Stel je voor dat je veel gerichter kunt toewerken naar de realisatie van jouw plannen. Op een manier die niet op werk lijkt. Je krijgt er alleen maar energie van. Je kunt makkelijker omgaan met weerstanden. Ook jij kunt die krachtige, energieke leider zijn die een richting heeft.

Wat daarvoor nodig is, is dat je weer in contact komt met de oorspronkelijke levenskracht in jezelf: jouw universele creatiekracht of creatieve intelligentie. Een creatieve impuls waarmee je bergen kunt verzetten zonder moeite. Dat kan door gerichte oefening, maar ook door nieuwe kennis, bewustwording en vaardigheden vanuit Pionierend Leiderschap eigen te maken. Het vraagt van jou om doelgericht te werken, maar ook te leren om van het proces er naartoe te genieten. Op het moment dat je ervaart hoe je leven weer klopt, voel je meer kracht en zie je de samenhang met alle elementen in je leven. Aan de hand van de 3 niveaus van Eros neem ik je mee naar jouw ongekende creatieve kracht waarmee je bergen kunt verzetten. 

Prachtig interactief

Carla, bedankt voor de prachtige interactieve lezing die je gisteren gegeven hebt bij Kiyojo. Carla spreekt vanuit stilte, daardoor neemt ze een groep mee in precies datgene dat nodig is of leeft op dat moment. Ze heeft iedereen stilte laten ervaren, maar ook verandering, vernieuwing, beweging, verbinding en ruimte die daardoor kan ontstaan.Vanuit stilte ontstaat creatie.

Marjan Staritsky, eigenaar en oprichter
Kiyojo