Auteur

Momenteel schrijf ik aan mijn tweede boek na de bundel “Verzilver mijn ziel”. Hieronder de voorlopige opzet (wijzigingen voorbehouden).

Tekst achterflap Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan:

“We staan als mensheid misschien wel voor de grootste uitdaging: onze welvaart heeft ons veel goeds gebracht, maar we naderen de grenzen van een leefbare planeet. Hoe maken we de aarde en onszelf weer gezond? Hoe kunnen we het tijd keren voor de generaties die na ons komen? Hoe bouwen we aan een verantwoorde toekomst?

Pionierend Leiderschap is een nieuwe vorm van leiderschap die wijst op de noodzaak van het ontwikkelen van ons bewustzijn als mens en het weer in contact komen met onze oorspronkelijke evolutionaire impuls: onze intelligente, voorstuwende creatiekracht die bergen kan verzetten.

Dit boek maakt duidelijk dat leiderschap niet alleen bedoeld is voor managers of leiders. Het pleit voor een universele kijk op de complexiteit van het leven waarin kleine en grote idealen van iedereen realiteit kunnen worden. Pionierend Leiderschap is voor mannen en vrouwen die pionier durven zijn in een tijd waarin de ongezonde kanten van onze vergaande individualisering schrijnend zichtbaar zijn. Na het stadium van zelfreflectie zijn we toe aan een volgende, nieuwe stap in de ontwikkeling van mens naar bewuste wereldbouwer.

Hoe word jij die pionier die iets in de wereld verandert? Hoe bewandel je nieuwe paden zonder dat je een voorbeeld hebt? Hoe zet je door als je weerstand krijgt? Hoe blijf je autonoom maar in verbinding met anderen en met alles om je heen? Hoe werken de verschillende niveaus van evolutionaire creatiekracht in ons als mens door en hoe kan dit je helpen om meer van waarde te zijn en impact te krijgen met jouw idealen? 

Carla de Ruiter is hoofdredacteur van Pioniers Magazine en interviewt hiervoor regelmatig bekende en onbekende pioniers. In de ontwikkeling van deze pioniers ziet zij veel overeenkomsten met haar eigen ontwikkeling. Vanuit haar jarenlange ervaring als manager, organisatieadviseur en leiderschapstrainer heeft zij nieuwe inzichten ontwikkeld voor verdergaande verdieping en transformatie en maatschappelijke verandering. In Pionierend Leiderschap deelt zij deze praktische handvatten, theorieën en inzichten, verrijkt met de persoonlijke ervaringen van haarzelf en vele pioniers. Pionierend Leiderschap biedt een hoopvol perspectief op de onbegrensde mogelijkheden voor een nieuwe gezamenlijke toekomst!”

Meer informatie

Verzilver mijn ziel

Mijn boek
Deze sprankelende gedichten gaan over ontwikkeling, verandering, liefde en eenheid op een andere manier bekeken. Niet vanuit een benadering van pijn of verlies, maar vanuit het idee dat, wanneer je jouw diepste gevoelens bekijkt en er laat zijn, er al eenheid is. Zo krijgen zelfs de grootste of pijnlijkste uitdagingen in jouw leven een nieuwe betekenis. Je ontdekt uiteindelijk wie je écht bent.

Carla de Ruiter maakte niet alleen de gedichten, maar ook de foto’s ter illustratie van de natuur om ons heen. Haar gedichten benadrukken dat wat er om ons heen is, ook in onszelf bestaat. Het leven is daarbij fundamenteel goed, wat er ook gebeurt. Een bijzondere bundel die je hart raakt!

bekijk-hier

Gegevens:

Fullcolor gedichtenbundel
Formaat: 18 x 18 cm
Paperback
50 pagina’s
Prijs: € 21,95
ISBN/EAN 978-90-821852-0-1
NUR 720
1e druk
Uitgever: Decide2develop
Teksten en fotografie: Carla de Ruiter
Verschijningsdatum: 21 maart 2014

Bestellen:
Bestel

Verkoopadressen:

Overijssel

Nijverdal:
-Decide2develop, Waterkers 36 (op afspraak)

Diepgaande inhoud

Verzilver mijn ziel is een klein, fijn gedichtenboekje met een diepgaande inhoud, een verhaal achter het boek, een uiting van een eigen levenservaring van de auteur. De foto’s die Carla de Ruiter in het boekje heeft geplaatst, heeft ze zelf genomen met de meeste zorg en vol van betekenis.  Je voelt dat dit boekje een weergave is van de persoon die met negativiteit werd belast, en die ervoor koos om een toets te geven aan een totaal andere levenswandel.

Levensles 1:

Naar mijn gevoel kon ik het boekje in drie hoofdstukken verdelen, ik noem ze dan ook de drie levenslessen die de auteur wil benadrukken. Het bewust worden van zaken die je niet zelf in de hand hebt, mooi beschreven in realiteit, hoe ook verdriet en het thuiskomen weergegeven wordt. De eerste gedichten zijn gespekt met verdriet, vragen, zoeken naar bevestiging, twijfels, zoeken naar vrijheid en ook het blind zijn naar alles wat er rond haar heen gebeurde.

Levensles 2:

Vanaf afscheid nemen voor een nieuw begin, komt de auteur in een fase van stilte, bezinning, maar vooral op niveau van het ziel-bewustzijn, het wakker worden van de innerlijke stem, zij benoemt het als zijnde de verzilvering van haar ziel, waarin besef komt om levenskracht en verlangen naar leven openbloeit. Het onbeschreven blad willen bereiken, het willen opstarten van een nooit eerder geziene kracht. Heel erg mooi beschreven!

Levensles 3:

Spiritualiteit straalt en laat haar nooit vangen, het is wij die anders denken en op die manier onszelf vastzetten! Gevoelens herkennen en vooral ermee omgaan helpt ons om te groeien naar een unieke mooie mens! Vooruitzichten en het anders durven kijken naar liefde, kwetsbaarheid geven ons meer ruimte om te ademen en te leven. De auteur beschrijft heel zacht en mooi hoe we stap voor stap verder ons doel kunnen bereiken waarin we voeding geven aan een onuitputtelijke bron van liefde waar binnenin alles mogelijk is.

Kitty Maes, recensist
Inspirerend leven

Een bundel over vrijheid en wezenlijk zijn

Carla’s boek ‘Verzilver mijn ziel’ gaat over het verzilveren van het leven. Door op elk moment weer bewust ‘ja!’ te zeggen tegen het leven, hóe het ook komt, dus met alles erop en eraan. Door ruimte te maken voor wat er zich in de realiteit aandient. Door je bereidheid de dingen te zien zoals ze zijn. Kortom, een bundel over vrijheid en wezenlijk zijn.

Annemarie Postma, spreker, auteur van vele bestsellers over bewust leven en persoonlijke groei
www.annemariepostma.nl

absolute universele eenvoud

Het boek "Verzilver mijn ziel" heeft voor mij de kracht van absolute universele eenvoud. De diepte van loslaten die door de woorden spreekt, brengt ons naar een plaats in onszelf waarin pretentie niet nodig is: een plaats waar we met niets in onze handen een kracht vinden die alles overstijgt. Deze kracht waarin wij ook de natuur zijn, vinden we terug in de mooie illustraties.

Geesje Stroo, docent kunst en cultuur

Erg mooi

Ik vind het heel erg mooi zoals je alle verwoord hebt in poëzievorm. En dan ook in combinatie met de foto's. Ik hoop dat veel mensen je teksten tot zich mogen nemen.

Els, therapeut

Zeer verguld!

Hartelijk dank voor je gedichtenbundel. Mijn ziel voelde zich zeer verguld!

Annechien Steenwijk